Vanaf maandag 23 januari t/m ca. vrijdag 17 februari is de route N441 – Zonneveldslaan (en vice versa) 4 weken voor het doorgaande verkeer gestremd. In deze periode voert Boskalis werkzaamheden uit tussen Houthandel van Rijn en de ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-West. Bestemmingen (woningen, bedrijven, percelen, volkstuinen) blijven (vanuit één richting) bereikbaar. Doorgaand verkeer is in deze periode gestremd, dit verkeer wordt via borden omgeleid. Fietsers rijden via de dorpskern Valkenburg en het landbouwverkeer rijdt via de tijdelijke N206.

Werkzaamheden maandag 23 januari t/m ca. vrijdag 17 februari 2023

Vanaf 23 januari reconstrueert Boskalis het westelijke deel van de Kooltuinweg, om precies te zijn tussen Houthandel Van Rijn en Valkenburg-West. Het oude asfalt en de fundering worden verwijderd, hierbij moeten ook in het verleden toegepaste “slakken” uit het weglichaam worden verwijderd. Hoogovenslakken zijn tot en met de jaren ‘90 op grote schaal als wegfundering toegepast in Nederland. Vervolgens wordt de Kooltuinweg opnieuw opgebouwd en aansluitend geasfalteerd.

Gevolgen voor bestemming- en fietsverkeer maandag 23 januari t/m ca. vrijdag 17 februari 2023

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is de doorgaande verbinding N441-Zonneveldslaan vanaf maandag 23 januari ca. 4 weken (t/m vrijdag 17 februari) afgesloten voor al het verkeer.

Fietsers worden omgeleid via Valkenburg (dorpskern):

  • vanuit Katwijk aan Zee/N441 naar Leiden: volg de adviesroute via fietsknooppunten 87 en 89
  • vanuit Leiden naar Katwijk aan Zee: volg de adviesroute via fietsknooppunten 87, 89 en 93

Bestemmingsverkeer kan vanaf één zijde de woning/bedrijf bereiken:

  • Van Paridon, familie Hogewoning, Houthandel van Rijn: eenzijdige bereikbaarheid via rotonde Katwijk/N441
  • Achterweg, volkstuinencomplex, Oude Broekweg, Kooltuinweg 31-37: eenzijdige bereikbaarheid via de Zonneveldslaan/Achterweg

Landbouwverkeer gebruikt de tijdelijke N206.

Planning

De planning is onder voorbehoud van weersomstandigheden en de voortgang van de werkzaamheden. Eventuele wijzigingen van de planning communiceren wij via de BouwApp van Boskalis en in de wekelijke bouwupdate op de website en op Facebook.