Aan weerszijden van de boortunnel bouwen we 100 meter overdekte tunneltoerit. De westzijde is voor een groot deel klaar, hier is alleen een deel van het dak nog open gelaten om de onderdelen van de tunnelboormachine uit de ontvangstschacht te kunnen hijsen. Aan de oostzijde nabij de A4 storten we vlak voor de zomerstop het voorste, halfronde deel van de middenwand. De middenwand die grenst aan de geboorde tunnel is al klaar. Na de zomerstop bouwen we de wanden ertussen en vanaf oktober starten we met het maken van het dak. In het voorjaar van 2021 is het dak klaar. De wanden variëren in hoogte, tot maximaal 9,5 meter.

Op de foto die genomen is vanuit de tunnel, is te zien hoe hoog de rijvloer komt te liggen. Hieronder worden de kabelkokerelementen geplaatst. Vanuit de waterkelder is de manshoge kabelkoker te bereiken, wanneer er onderhoud moet worden gepleegd.

De verlichting bij de ingang van de tunnel komt direct van de zon, en wordt via glasvezelkabels de tunnel ingebracht. Meer weten? Lees alles over de duurzame innovatie ‘solar optic fiber‘ in het nieuwsbericht.