De RijnlandRoute opent haar bouwterrein tijdens de nationale Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni. Een unieke kans om in de 18 meter diepe bouwkuip af te dalen en de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Want ondergronds kun je pas echt goed zien hoe de bouwers zijn opgeschoten met de bouw van de tunneltoerit voor de nieuwe N434, die de A4 met de A44 verbindt.

Daarnaast kun je de tunnelboormachine van dichtbij bewonderen. Deze rijdende fabriek, met een lengte van ruim 100 meter en een diameter van 11 meter, staat dan volledig opgebouwd. Ook is het naastgelegen informatiecentrum die dag open en er zijn activiteiten voor kinderen.

Kom je ook?

Tijdens de dag van de bouw heten we je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. We zijn die dag open tussen 10.00 en 16.00 uur. Er zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op wat je ziet. De rondleiding op het bouwterrein is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, stevige schoenen zijn aan te raden.

Op het – voor iedereen toegankelijke – terrein bij het informatiecentrum RijnlandRoute kun je meer te weten komen over de RijnlandRoute, de archeologische vondsten die zijn gedaan, zoals de vindplaats Weerdkampen en de ontdekking van de Romeinse weg in Valkenburg. Ook zijn er activiteiten voor kinderen.

Locatie en bereikbaarheid

De bouwlocatie bevindt zich naast het informatiecentrum aan de Rietpolderweg 19 in Leidschendam. We verwachten dat het druk wordt. Omdat de parkeergelegenheid in het nabijgelegen (op 10 minuten lopen) recreatiegebied Vlietland beperkt is, zeker met mooi weer, raden we je aan vooral met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer naar het bouwterrein te komen.

Wie bouwt hier?

In opdracht van de provincie Zuid-Holland is aannemerscombinatie Comol5 verantwoordelijk voor de bouw van het eerste deel van de RijnlandRoute. Dit deel omvat de bouw van de nieuwe N434 en aanpassingen aan de A4 en de A44. De N434 is een nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en de A44 en bestaat uit een 2,5 kilometer lange boortunnel en een verdiepte ligging van 1,4 kilometer. Comol5 is een internationale aannemerscombinatie van Mobilis, Croonwolter&dros, VINCI Construction en DIMCO.