Gisteren is in één dag 200 kuub beton gestort voor het dek van de fietsonderdoorgang tussen de rotonde en de toekomstige aansluiting Valkenburg-Oost. Het dek vormt met de liggers en de landhoofden nu één geheel als zijnde een zogeheten “monoliete constructie”. De fietsonderdoorgang verbindt straks het fietspad over de Torenvlietbrug met het doorfietspad naast de Tjalmaweg en is daarmee onderdeel van de doorfietsroute tussen Leiden en Katwijk.

Afbouwen fietsonderdoorgang

Eerder werden de liggers van de fietsonderdoorgang gelegd, waarop extra wapening is aangebracht dat nu met het gestorte beton één dek vormt. Ook zijn eerder al de voorzetwanden (met verticale groeven) in de ondergang geplaatst. Als laatste volgt nog het de verlichting en de houten afwerking van betonnen vlakken. Op een later moment wordt de onderdoorgang geasfalteerd.

Planning

De fietsonderdoorgang is aan het einde van het jaar klaar. Daarna volgt de aansluiting op het doorfietspad door de parkstrook. Dit doorfietspad wordt afgerond als de tijdelijke N206 niet meer in gebruik is. Het weglichaam van de tijdelijke weg vormt namelijk de constructieve basis van het fietspad. Volgens de huidige planning worden het doorfietspad en de fietsonderdoorgang medio 2023 in gebruik genomen. Meer informatie over de planning lees je op de pagina planning N206 Tjalmaweg.
..