Vandaag is het beton gestort voor het dek van de toekomstige aansluiting Valkenburg-West. Omdat dit dek – net als de ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-Oost – een behoorlijk formaat heeft (26 x 26 meter), is er behalve wapening ook naspanning nodig om in de eindsituatie genoeg draagkracht te creëren. In totaal is er 700 kuub beton met een gewicht van ruim 1750 ton gestort.

Ruim 39 stalen kabels zijn tussen de wapening aangebracht (in buizen). Deze kabels worden over ongeveer 2 weken aangetrokken als het beton voldoende uitgehard is. Hierdoor wordt het beton compacter en dus sterker. Er is daardoor geen pijler of kolom nodig in het midden van de weg (tussen de rijbanen in) om het viaduct te ondersteunen. Na het afspannen van de kabels start de afbouwfase van de aansluiting Valkenburg-West.

Eerder in juni werd er 1450 kuub beton voor het dek van de aansluiting Valkenburg-Oost gestort. De beide ongelijkvloerse aansluitingen zorgen in de toekomst voor de ontsluiting van toekomstige woningbouwlocatie Valkenhorst.