Vrijdag 9 oktober en maandag 12 oktober 2020 vinden er werkzaamheden plaats naast de Lammebrug, in het talud van de brug aan de Vrouwenweg in Leiden. 

Verkeershinder

Op vrijdag 9 en maandag 12 oktober vinden er werkzaamheden plaats op de Vrouwenweg tussen de kruising met de N206 Europaweg en de kruising Knotter Polderbrug/Vlietweg. Op deze dagen is dit deel van de Vrouwenweg niet goed toegankelijk voor autoverkeer. Autoverkeer kan gebruik maken van de linksaffer van de N206 Europaweg om op de Vlietweg of de Knotter Polderbrug te komen. Voor fietsers blijft de weg wel toegankelijk.

De beperkte bereikbaarheid geldt op de volgende momenten:

  • Vrijdag 9 oktober: van 08.00 tot ca. 17.00 uur
  • Maandag 12 oktober: van 08.00 tot ca. 14.00 uur

Ter plekke zijn er verkeersregelaars aanwezig voor het laten passeren van hulpdiensten en voor het verkeer dat geen gebruik kan maken van de route onder de Lammebrug door, zoals personenbussen en vrachtverkeer. In verband met de veiligheid kan er sprake zijn van noodzakelijke verkeersstops waarbij je even moet wachten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die plaats vinden zijn onderdeel van het archeologisch onderzoek in het kader van de zoektocht naar de voor de stad Leiden iconische Schans Lammen. Het onderzoek bestaat uit het graven van een proefsleuf in de hoop dat we nog aanwijzingen in het gebied vinden van menselijke activiteiten uit de Tachtigjarige oorlog. Denk hierbij aan aardewerkscherven, gebruikte stenen of wellicht (delen van) gebruiksvoorwerpen. Lees meer over de zoektocht naar Schans Lammen in het eerdere nieuwsbericht.

Vanwege de huidige aanpak en maatregelen tegen het coronavirus is het niet mogelijk om het werk te bezoeken.

Mocht er nieuws zijn over het onderzoek dan lees je dat uiteraard op onze website.