Vanaf maandag 18 oktober voert Boskalis enkele werkzaamheden uit ter voorbereiding op de sloop van de sifonverbinding*. Deze werkzaamheden vinden gedeeltelijk in twee avonden en nachten plaats. Voor deze werkzaamheden moet de (tijdelijke) N206 Tjalmaweg worden afgesloten, verkeer wordt omgeleid.

Plaatsen damwanden voor sifon

Voor de sloop van de sifon* moeten we aan weerszijden damwanden plaatsen (witte lijnen in onderstaande afbeelding) zodat we de bouwkuip rondom de sifonverbinding dicht kunnen zetten. Door middel van bronbemaling wordt de damwandenkuip vervolgens droog getrokken waarna de sloop kan starten.

Werkzaamheden Sifon
Afsluiting avond/nacht tijdelijke N206

Voor het dichtzetten van de kopse kanten van de sifon dienen acht damwandplanken ingetrild te worden. Hiervoor wordt de (tijdelijke) N206 Tjalmaweg op maandag 18 oktober vanaf 20.00 uur tot dinsdag 19 oktober 06.00 uur in beide richtingen afgesloten. In deze afzetting halen we de barriers met panelen (geluidscherm) weg en zetten we de damwandstelling – die de damwanden er de volgende dag (overdag) intrilt – achter het geluidscherm. Dat gebeurt op de reeds ingerichte opstelplaats (gele vlak). Ook worden al de benodigde damwandplanken aangevoerd en klaar gelegd. Als alles op zijn plek staat, wordt het geluidscherm weer dichtgezet zodat het verkeer vanaf dinsdagochtend 06.00 uur weer gebruik kan maken van de N206.

*Sifon

Een onderleider of sifon is een duiker waarmee water van de ene watergang (Grote Wetering) onder de oude N206 én een andere watergang door loopt (die reeds is gedempt), naar een watergang aan de andere zijde (Kooltuinweg).