Op dinsdag 19 maart storten we het onderwaterbeton bij aquaduct Veenwatering bij de verdiepte ligging N434. Om de kwaliteit van het onderwaterbeton te kunnen garanderen, is het voor het storten van onderwaterbeton noodzakelijk om de werkzaamheden per bouwkuip in één keer uit te voeren. Er wordt daarom buiten de reguliere werktijden doorgewerkt. We starten we om 05.00 uur ‘s ochtends en werken ca. 30 tot 36 uur aan een stuk door, tot de volgende dag.

Over onderwaterbeton: bekijk de video

Bij drie bouwkuipen van de ontvangstschacht en tunneltoerit en bij de bouwkuip van het Aquaduct Veenwatering wordt er nat ontgraven en onderwaterbeton aangebracht. Bij deze werkmethode wordt er tijdens het ontgraven water toegevoegd aan de bouwkuip, om opbarsten van de bouwkuipbodem te voorkomen. Zodra de vloer is gestort en uitgehard, kan het water worden weggepompt en is de bouwkuip klaar. Voordeel hiervan is dat er tijdens de werkzaamheden geen grondwater onttrokken hoeft te worden. Tijdens het uitgraven en bij het storten van onderwaterbeton zijn duikers aan het werk.

Bekijk hier het filmpje van het storten van onderwaterbeton bij de startschacht/tunneltoerit aan de oostzijde van de N434 (bij Vlietland) waarvoor de werkzaamheden eind vorig jaar zijn uitgevoerd.