Op 14 en 28* mei wordt er onderwaterbeton gestort in de bouwkuipen van de ontvangstschacht en de tunneltoerit ter hoogte van Liesbeth Ribbiuspad en Gerda Brautigamsingel (C op de foto). Om de kwaliteit van het beton te kunnen garanderen, is het voor het storten van onderwaterbeton noodzakelijk om de werkzaamheden per bouwkuip in één keer uit te voeren. Er wordt daarom buiten de reguliere werktijden doorgewerkt.

  • De stort voor het onderwaterbeton voor de eerste bouwkuip vindt plaats op dinsdag 14 mei. Er wordt gewerkt vanaf 05.00 uur tot naar verwachting 21.00 uur.
  • De stort voor de tweede bouwkuip staat gepland voor 28* mei. Deze kuip is dusdanig groot dat er 24 uur moet worden doorgewerkt. De werkzaamheden starten om 05.00 uur tot naar verwachting 05.00 uur de volgende ochtend.
  • De stort voor de derde bouwkuip staat gepland voor eind mei/begin juni. Dit is een kleinere kuip en we verwachten dat deze betonstort tijdens reguliere werktijden plaats kan vinden.

*In een eerdere versie van dit bericht was de 2e stort gepland voor 21 mei. Dit wordt nu 28 mei en er wordt om 05.00 uur gestart. De directe omgeving ontvangt hierover nog een bericht.

Over onderwaterbeton
Bij drie bouwkuipen van de ontvangstschacht/tunneltoerit en bij de bouwkuip van het aquaduct Veenwatering wordt er nat ontgraven en onderwaterbeton aangebracht. Bij deze werkmethode voegen we water aan de bouwkuip toe tijdens het ontgraven. Zo voorkomen we opbarsten van de bouwkuipbodem. Zodra de vloer is gestort en uitgehard, kan het water worden weggepompt en is de bouwkuip klaar. Voordeel hiervan is dat er tijdens de werkzaamheden geen grondwater onttrokken hoeft te worden. Tijdens het uitgraven en bij het storten van onderwaterbeton zijn duikers aan het werk. Bekijk hier het filmpje van het storten van onderwaterbeton bij de tunneltoerit nabij de A4.