De N206 ir. G. Tjalmaweg wordt vanavond vanaf 20.00 uur tot morgenochtend 06.00 uur afgesloten tussen de aansluiting N441 en de A44 (Leiden-West). Aannemer Boskalis Nederland gebruikt de afsluiting voor een algehele controle van de tijdelijke Tjalmaweg en voor herstelwerkzaamheden voor de ontstane schade na de aanrijding op 13 december jl. De afsluiting is niet nodig voor herstelwerk als gevolg van het uittrillen van de damwanden ter hoogte van Duinzicht; deze werkzaamheden verlopen tot nu toe voorspoedig. Voor het verwijderen van de laatste damwanden gebruikt Boskalis Nederland een zwaarder uitgevoerde stelling (heiblok), ook wordt het werk continue gemonitord. De aannemer koos voor deze methode na de schade die eerder ontstond aan het wegdek van de rijstrook richting Leiden. Naar verwachting worden vandaag de laatste tijdelijke damwanden langs de bouwkuip van het project uitgetrild.

Avond- nachtafsluiting van 20.00 uur tot morgenochtend 06.00 uur

De Tjalmaweg is vanavond tussen 20.00 uur en morgenochtend 06.00 uur afgesloten, zoals eerder aangekondigd. Aannemer Boskalis Nederland controleert dan het wegdek over de hele lengte van de tijdelijke weg en voert meteen herstelwerkzaamheden voor de ontstane schade na de aanrijding op 13 december jl. Boskalis: “Bij de controle van de tijdelijke Tjalmaweg herstellen wij eventuele beschadigingen direct, dit komt de verkeersveiligheid en omgevingshinder ten goede. Wij staan hierna meteen gesteld voor de (strenge) winterweken en voor de periode dat wij de tijdelijke weg nog nodig hebben.”

Omleiding

Autoverkeer wordt vanavond vanaf 20.00 uur tot morgenochtend 06.00 uur omgeleid middels bebording over de A44, afslag 6 Noordwijk, N444, N206 en vice versa. Ook vanaf N206 Leiden-West wordt het verkeer terug geleid naar de A44 richting Amsterdam (via de Oude Rhijnhofweg / McDonalds). Verkeer vanaf de Voorschoterweg richting Leiden kan de N206 op draaien. Omgekeerd kan dan niet; verkeer vanaf de N206 Leiden wordt omgeleid t.h.v. de Oude Rhijnhofweg / McDonalds.

omleidingsroute zonkreparatie
Bussen Arriva

Tijdens de avondafsluiting rijden bussen van Arriva door de dorpskern van Valkenburg en niet over de tijdelijke N206. De bushalte op de Tjalmaweg komt dan tijdelijk te vervallen. Tijdens de eerste diensten op donderdagochtend (vanaf 05:00 uur) rijden de bussen van Arriva weer regulier over de Tjalmaweg. De bushalte is dan weer toegankelijk.