De medewerkers van het informatiecentrum van de RijnlandRoute doneren 100 brillen en zijn in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland een inzamelingsactie gestart om veiligheids- en vuurwerkbrillen te verzamelen. De brillen gaan naar het Rode Kruis. Zij verzamelen tussen 23 en 28 maart zoveel mogelijk brillen. Het Rode Kruis reinigt en sorteert de brillen en zorgt voor verzending naar zorginstellingen in Nederland. Met de brillen kunnen zorgmedewerkers betere en veiligere zorg bieden aan coronapatiënten.

Nieuwe en gebruikte brillen snel nodig

Alle veiligheids- en vuurwerkbrillen zijn welkom, nieuwe én gebruikte. Je kunt vanaf nu jouw bril(len) afgeven; ze zijn namelijk snel nodig. De eerste zending van 100 brillen gaat dinsdag 24 maart al naar het Rode Kruis, de tweede zending wordt op vrijdag 27 maart a.s. gebracht. De actie van het Rode Kruis eindigt op zaterdag 28 maart om 17.00 uur. Wij hopen zoveel mogelijk brillen te verzamelen.

Hoe kun je helpen?

Ben je een particuliere klusser en heb je nog een veiligheids- of vuurwerkbril liggen? Wij vragen je om voor donderdag 26 maart 12.00 uur jouw bril(len) langs te brengen. Je kunt ze afgeven bij het informatiecentrum. Bij de ingang langs de Rietpolderweg staat een container waar je de bril in kunt stoppen. Houd je hierbij wel rekening met een veilige afstand van 1,5 meter tot andere mensen die brillen doneren? De medewerkers van de RijnlandRoute brengen de brillen vervolgens naar het Rode Kruis. Kijk voor een routebeschrijving op de pagina informatiecentrum.

Grote aantallen

Heb je meer dan 50 brillen beschikbaar? Dan verzoeken wij je om contact op te nemen met Cynthia Verloop, via: informatiecentrum@rijnlandroute.nl om te bespreken hoe deze brillen het beste bij het Rode Kruis kunnen komen.